GYAKORI KÉRDÉSEK

Hogyan vehetem fel a kapcsolatot?

Kérem, hogy e-mailben (tamas@solymost.hu) írja meg nekem pár sorban a kérését, és én amint lehet, válaszolok, és egyeztetünk egy konzultációs időpontot.

Mi történik, ha előbb érek a lakáshoz? Hogy jutok be?

Ha előbb ér ide, kérem, hogy lehetőleg öt-tíz perccel az ülés előtt csöngessen, mert könnyen lehet, hogy azt megelőzően még relaxációs munka zajlik.

Fizethetek bankkártyával, illetve egészségpénztári kártyával?

Nem. Ilyenre sajnos nincsen lehetőség. Készpénzben vagy átutalással tud fizetni utólag, az üléseket követően.

Kapok nyugtát, ÁFÁ-s számlát az ülésekről?

Igen, természetesen. Elektronikus számla formájában. A KSH iránymutatása alapján a TEÁOR ’08 és az Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke (ÖVTJ’19) szerinti:

  • 749001 M.n.s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység (az egyéb m.n.s. tudományos és műszaki tanácsadás), illetve
  • 869007 Mentál-egészségügyi ellátás (nem egészségügyi szolgáltatásként végzett mentálhigiénés tanácsadás) formájában.

Milyen számlát kapok?

PDF formátumú, elektronikus úton kiállított számlát. A kisadózó vállalkozások tételes adójáról és a kisvállalati adóról szóló 2012. évi CXLVII. törvény (Katv.) alapján kisadózó vállalkozásnak minősülök. Erről a 2021. január 1-jétől hatályos Katv. 32/E. § (2), valamint a 13. § (2) bekezdései értelmében szükséges tájékoztatnom.

Mi történik, hogyha idő előtt meg kell szakítanunk a közös munkát?

Ha a helyzet úgy hozza, a közös munka lezárásához szükség van egy további alkalomra, hogy összegezzük a tapasztaltakat.

Hipnotizálni fognak?

Nem fognak. Inkább megtanítom relaxálni, “képet hívni”, elképzelni és tudatosítani. A módosult tudatállapotoknak számos formája létezik az ellazult relaxációtól a “mélyhipnózisig”. Nem az a célom, hogy minél mélyebbre menjek, hanem hogy egy nyugodt állapotban megtalálja lelke világához vezető saját belső útját saját ritmusa, igényei szerint. Semmi olyan nem történik egy relaxáció vagy képhívás során, aminek ne lenne tudatában és nem járult volna hozzá.

Ha gyakorolok, szükséges minél jobban elmélyednem?

Nem, elmélyedni nem szükséges. Egy kevés nyugalmat és egykedvűséget (a tudat változásokkal szembeni szenvtelen egyensúlyát) alapozza meg a gyakorlatokhoz!

Van erre engedélye és képzettsége?

Igen. Minden, az ülés során alkalmazott módszert már meglévő képzettség birtokában, szupervízió igénybevételével alkalmazok. Ez felel meg a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesülete (MPÉE) állásfoglalásában foglaltaknak.

Képzettségek a pszichológia területén:

Diplomák és egyéb képzettségek:

  • kommunikáció szakos bölcsész (SZTE BTK 265/2007.)
  • európai tanulmányok (ELTE BTK ZC-B-7/2003.)
  • történelem-politikaelmélet szakos bölcsész (ELTE BTK 358/2007. és TÁTK1118/2011.)