EGYÉNI ÜLÉSEK

“Jó volna jegyet szerezni és elutazni Önmagunkhoz, hogy bennetek lakik, az bizonyos
Minden reggel hideg vízben fürdetem gondolataimat, így lesznek frissek és épek.” –
József Attila

Hogyan zajlik egy tanácsadói folyamat?

Az első találkozáson bemutatkozunk és beszélünk az életében jelen lévő nehéz helyzetekről, döntésekről.

A következő két alkalommal különböző módszereket kipróbálva felszínre hozzuk a gondjainak forrását, és együtt új célokat határozunk meg. Ehhez beszélgetünk, relaxálunk és belső képeket jelenítünk meg, az ön ritmusa, célja, bizalma és tapasztalata szerint. Úgy tapasztaltam, hogy a sikeres krízis-intervencióhoz, illetve tartós változtatás eléréséhez körülbelül tizenöt alkalom (ülés) szükséges.

Egy ülés hatvan perces. A konyhában készíthetünk egy csésze teát, majd a szobában beszélünk az aktuális élethelyzetéről, kérdéseiről. Bármilyen témát szóba hozhat.

“A pszichoterápia arra való, hogy olyan dolgokról beszéljünk, amelyekről soha, senkivel nem beszéltünk még.”

– Feldmár András

Elképzelhető, hogy az ülés végén “tudati gyakorlást” adok a következő találkozásig. Szándékom, hogy a relaxációs technikák egy részét a későbbiekben nélkülem, önállóan is tudja alkalmazni, amikor csak szükségesnek gondolja.

A folyamat előrehaladtával – reményeim szerint – a hangsúly az aktuális nehéz helyzetekkel való megküzdésről egyre inkább a mélyebb önismeretre és értékválasztáson alapuló életmódra tevődik át. Mindeközben a belső erőforrásokat is megtanuljuk aktivizálni.